2007. október 8., hétfő

Michal Viewegh és Ivan Klíma















Október 8-án 17:00-kor a Cseh Centrumban (Bp. Szegfű u. 4.) Michal Viewegh: Regény nőknek és Ivan Klíma: Szerelmes nyár című könyvének bemutatója lesz.

Ivan Klíma (1931 -):
1931-ben született Prágában. A második világháborúban három évig Terezínben élt családjával. Első művét ezekről az évekről írta. 1963-tól a Literární Noviny, Literární Listy, majd a Listy szerkesztője. 1968-ban kegyvesztett, de a következő évben a Michigani Egyetem vendégoktatója. Hazatérte után nem publikálhatott, ezért különböző alkalmi munkákból tartotta el magát. A kilencvenes évektől kezdve a Pen Club elnöke, a Frankfurter Rundschau munkatársa. Műveit 31 nyelven adták, és több nemes írodalmi díj at is elnyert. Magyarul is megjelent irodalmi munkái: A csend órája, Szerelmes nappalok és éjszakák: válogatott elbeszélések, Várd a sötétet, várd a fényt!, Szerelmes beszélgetések és a Se szentek, se angyalok. (Forrás)

Michal Viewegh (1962 -):
1962-ben született Prágában. A Kereskedelmi Főiskolára járt, majd Károly Egyetem cseh-pedagógia szakára. Általános iskolába tanított, majd a Český spisovatel Kiadó szerkesztője lett. 1995-től aktív író, aki rendszeresen megjelenik különböző irodalmi műsorokban, és kreatív írást tanít Josef Skvorecký irodalmi akadémiáján. (Forrás)

Nincsenek megjegyzések: